iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Stínadelské Šestnáctero přivedlo do ulic Brna zatím téměř tisíc pátračů

6.3.2020 00:13
Autor: Čáp, Počet přečtení: 848

Druhý ročník soutěžní hry Stínadelské šestnáctero, která se v Brně střídá s oblíbenými „Stínadly tudy“ přivedl během prvních čtyř dnů do méně známých zákoutí města 850 milovníků tajemných uliček. jejich počty navíc neustále rostou - zúčastnit se můžeš i ty!

Druhý ročník Stínadelského šestnáctera (první ročník se stal velkým úspěchem v roce 2018) spočívá opět v hledání zajímavých, avšak méně známých brněnských zákoutí na základě jednoduchých fotek. Od 2. března jsou až do konce měsíce každé pondělí zveřejněny 4 fotky míst v Brně, na kterých je ukryta soutěžní krabička s ověřovacím kódem.

Soutěžící, kteří dokáží místo na fotce poznat a najít tak mohou získat stylový odznak s autorskou kresbou Jitky Floriánové (pro prvních 16 přišedších) nebo kartičku s kódem. Po jeho zadání pak získají bod za nalezenou skrýš na webové stránce hry (www.sestnactero.cz).

Kromě odznaku či kartičky s kódem mohou soutěžící také dobrovolně splnit na každém stanovišti jeden úkol se stínadelskou tématikou a zíkat tak druhý bod. Jejich modré políčko se pak na webu změní ve žluté a tým poskočí v pořadí směrem nahoru.

Za první čtyři dny se do hry zapojilo již 324 týmů, což je celkem 848 pátračů, kteří prakticky denně vyráží do ulic Brna a hledají podle fotek zapadlá a zajímavá místa. Každá týdenní čtveřice míst je navíc nějakým způsobem tématicky propojená, což do jisté míry usnadňuje, ale taky ozvláštňuje hledání.

Účast ve hře je možná bez věkového omezení s dobrovolným příspěvkem na hru ve výši 0 Kč – 50 Kč za účastníka. Mimo to probíhají v březnu v Brně čtyři doprovodné aktivity otevřené pro soutěžící a na začátku dubna se odehraje velké závěrečné setkání všech účastníků Šestnáctera:

10. 3. úterý: tématický večer o Stínadlech

Začátek 18:00 klubovna na Pavlači, Mendlovo náměstí 11 (bývalá čajovna). Na programu bude promítání několika krátkých filmů se stínadelskou tématikou, diskuze, výstavka ježků v kleci a přátelské posezení u čaje. Pro všechny věkové kategorie.

16. 3. pondělí: jedenácté foglarovské odpoledne pro děti a mládež

Pro děti a mládež od 6 do 16 let je určeno pásmo soutěží a her se stínadelskou tématikou v pondělí 16. března od 17:00 v klubovně na Pavlači (Mendlovo náměstí 11). Zahrajte si s námi ulčovky, koženou tvář, foukanou, zkuste vyndat ježka z klece na čas nebo si splnit bobříka hmatu. Pro rodiče máme tipy na program v okolí. Konec po 18. hodině.

17. 3. úterý: sklepy hospody u Veliké dýmky

Exkurze do historických sklepů jež od středověku hloubili pod Petrovem majitelé proslulé hospody U veliké dýmky (neboli U fajfky). Sraz v 16:00 u sochy Cyrila a Metoděje na Petrově, pro vstup do zatopených sklepů (až 40 cm vody) je nutné mít vlastní světlo a gumáky nebo jiné boty do vody (sandály). Vstup je zajištěn do 18:00, pouze pro účastníky hry Stínadleské šestnáctero

24. 3. úterý: foglarovský food festival v klubovně na Pavlači

Od 17:00 v klubovně na Pavlači (Mendlovo náměstí 11) proběhne foglarovský mini food festival. Neváhejte a přijďte se pochlubit svými chutnými výtvory na témata z foglarovek - odměnou vám pak bude ochutnávka jídel od ostatních (drobný prodej nebo zdarma). Chybět nebude ani proslulá panádlová polévka.

Registrace, průběžné výsledky a obrázky skrýší jsou dostupné na webu soutěže www.sestnactero.cz.

Stínadleské šestnáctero připravuje tým organizátorů ze SPJF ve složení Jiří Kalina - Čáp, Jitka Floriánová, Olga Belova - Horalka, Kamil Albrecht - Soki, Martin Vérteši - Sova a Jan Kuchař. Za pomoc dále děkujeme Petrovi Čechurovi - Ičovi a Vendule Fižové - Vendy.

Vytvořil 6. března 2020 v 00:23:24 Čáp. Upravováno 8x, naposledy 6. března 2020 v 00:40:30, Čáp


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*