iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

AKTUALIZOVÁNO: Na úspěšnou brněnskou hru navazuje série stínadelských aktivit

21.3.2016 23:41
Autor: Sova, Počet přečtení: 1976

Ve čtvrtek 17. března skončila tematickým vyhlášením městská hra Stínadla>> v Brně. Pro více než tisíc zájemců však SPJF připravilo sérii navazujících aktivit, do kterých se všichni mohou ve zbytku roku zapojit. Šest vyjmenovaných akcí je spojeno hrací kartou, do které získá každý hráč jeden dílek skládanky poté, co se zúčastní jednotlivé akce.

Hrací karta zahrnuje tyto akce:

Šalinění 9 (1. 4. 2016)

Devátý ročník tradičního závodu v městské dopravě se uskuteční 1. dubna (a nejde o apríl). Cílem závodu je během 3 hodin získat maximální počet bodů za projeté linky, zóny a běžné či bonusové zastávky. Více podrobností a registrace (max. 200 účastníků) jsou k dispozici na adrese http://salineni.spjf.cz.

Současně se Šaliněním probíhá obdobná soutěž Pražská lítačka v Praze (7. ročník): http://litacka.spjf.cz.

Stínadelské klání pro děti a jejich rodiče (8. 5. 2016)

Na svátek čtenářských klubů 8. května připravujeme na hřišti nad Kamennou kolonií stínadelské klání pro děti (a částečně i pro rodiče). Čeká vás boj se svíčkami i papírovou koulí, test znalostí ze Stínadel, luštění vontských zpráv a další zajímavosti.

Komentované vycházky Brnem
(30. 3., 27. 4., 25. 5. a 29. 6. 2016)

Pro dospěláky naopak chystáme sérii čtyř komentovaných vycházek Brnem. Sraz bude vždy poslední středu v měsíci v 17 hodin, ujdeme pár kilometrů městem a podíváme se na zajímavá a méně známá zákoutí železničního, vodního, textilního a Kumpoštova Brna.

První komentovaná vycházka se odehraje již ve středu 30. března a navštívíme společně některá zrušená a nedostavěná či méně známá nádraží. Sraz bude v 17:00 na zastávce autobusu Bidláky. Všichni účastníci dostanou mapku historického vývoje železničního uzlu.

Uličky 2016 (říjen 2016, bude upřesněno)

Jedinečným svátkem všech brněnských vontů bývá už od roku 1996 celodenní městská hra Uličky. Vontské skupiny o 3-5 hráčích jednou za několik let vyběhnou do ulic, aby mezi sebou našly nejlepší z nejlepších, kteří se zúčastní večerní volby velkého vonta a ujmou se vlády nad celými Stínadly.

A letos je zase ten rok, kdyse Stínadla probouzí ke svému životu. Připravte se, říjnový termín se dozvíte, až nastane ten pravý čas!

Hledámě Rychlé šípy (17. 11. – 17. 12. 2016) a Večer světel

Již počtvrté budete moci od 17. listopadu do 17. prosince ověřit své pátračské schopnosti při městské soutěžní hře Hledáme Rychlé šípy. Přesně 17. listopadu se na některém balkóně, balustrádě, výklenku či střeše ve Stínadlech objeví dobře známá pětice hochů Rychlých šípů. Kdo během měsíce najde Mirka Dušína, Jarku Metelku, Jindru Hojera, Rychlonožku a Červenáčka a nakreslí je nebo vyfotí, ten se může těšit na losování jedné z foglarovských cen na Večeru světel.

Večer světel pak probíhá jako nejznámější vontský svátek po setmění 17. prosince. S lampióny se tradičně scházíme v altánku v Denisových sadech, z balkónu slezou a přijdou někdy také Rychlé šípy. Součástí svátku je vyhlášení hry, malé stínadelské zápolení a nakonec příjemný pokec u čaje v klubovně SPJF.

Foglarovské dny (26. – 27. 11. 2016)

Zlatým hřebem roku 2016 budou Foglarovské dny, které se termínově potkají se hrou Hledáme Rychlé šípy (jde tak o ideální příležitost spojit návštěvu Brna s hledáním pětice kluků). Během tohoto víkendu na vás čekají výstavy, besedy, promítání a soutěže s tématikou dobrodružných knížek nejen Jaroslava Foglara a také po dvou letech valná hromada SPJF na pedagogické fakultě Masarykovy univerzity.


Za každou z výše uvedených aktivit získáte jednu šestiúhelníkovou nálepku. Po nalepení šesti (možná někomu postačí i 5 dílků) do karty, se objeví plánek, pomocí kterého najdete ukrytou Stínadelskou skrýš. V ní na vás čeká poslední foglarovské překvapení roku 2016.

Poznámka: Pro získání nálepky za komentované vycházky stačí navštívit libovolnou jednu z nich.

Hrací kartu si můžete stáhnout a vytisknout zde

Vytvořil 20. března 2016 ve 21:34:05 Sova. Upravováno 10x, naposledy 21. března 2016 ve 23:41:45, Čáp


Diskuze ke článku

12. dubna 2016, 13:02
tendruhejvojta (administrátor)

Účast

je možná i vítaná pro všechny, tedy nejen ty, kteří se hry Stínadla tudy zúčastnili. Hrací kartu si buď stáhni zde na stránkách, nebo o ni také můžeš požádat na nějaké z uvedených akcí.

Budeme se těšit.

12. dubna 2016, 12:29
Tina

Ahoj,

je možně účastnit se všech navazujících aktivit, i když se člověk v březnu nezúčastnil Stínadel, nebo jsou primárně určena pro jejich hráče?
Vložení nového komentáře
*
*
*