iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Hledáme Rychlé šípy v Brně

3.11.2014 21:59
Autor: Renca, Počet přečtení: 4929

I v roce 2014 se můžete těšit na legendární pátrací hru opět v ulicích města Brna. Perpetuum (Jihomoravská pobočka SPJF) pro vás připravuje její druhý ročník, vše podstatné naleznete v článku níže.

Legendární chlapecký klub z románů a komiksů spisovatele Jaroslava Foglara se v závěru roku 2014 vydá na výpravu do Brna. Slavná parta, kterou zná už několik generací čtenářů, si naše krásné město s bohatou historií bude prohlížet od 17. listopadu až do 17. prosince 2014. Dokážete v té době Rychlé šípy v Brně objevit?

V duchu této legendy (první kreslený příběh Rychlých šípů vyšel na zadní stránce časopisu Mladý hlasatel 17. prosince 1938) se uskuteční v centru města Brna pátrací hra pro všechny chlapce a děvčata (ale i dospělé!), kteří mají rádi romantiku a dobrodružství, jež sálají z příběhů vzpomínaného autora. Tato soutěž má již dlouholetou tradici – od roku 2001 je každoročně pořádána v Praze, v Brně se chystá její druhý ročník.

Princip hry je jednoduchý: Kdesi uprostřed historické části města budou od 17. listopadu do 17. prosince 2014 umístěny figuríny celé pětice chlapeckého klubu – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka. Figuríny podle komiksu, který kreslil Jan Fischer, jsou v téměř životní velikosti a stojí (všechny pohromadě) na neznámém vyvýšeném místě – na balkóně, pavlači, střešním výklenku, ochozu a podobně. Figuríny jsou dobře viditelné přinejmenším z přilehlé ulice či náměstí, prostě běžně dostupného veřejného prostranství – jen je najít!

V zóně Perpetua zde na stránkách iKlubovny budou během celého herního období (17. 11. - 16. 12. 2014) přibývat krátké nápovědy, které by vám měli pomoci Rychlé šípy objevit. Indicie se budou objevovat nepravidelně, proto nezapomeňte zónu pobočky pečlivě sledovat.

Pátrací území je ohraničeno tramvajovými kolejemi, které vedou po ulicích Nádražní, Masarykova, přes Náměstí Svobody a Rašínova. Severní hranici území tvoří ulice Joštova. Území je dále omezeno ulicemi Husova, Pekařská, okrajem Mendelova náměstí a ulicemi Václavská a Hybešova. Všechny hraniční ulice (kromě ulice Václavská a Mendelova náměstí) jsou součástí herního území.

mapka_Brno

Úkolem pátračů je objevit místo s Rychlými šípy a vyfotografovat nebo jej nakreslit. Obrázky s adresou nebo popisem místa, kde jsou figuríny umístěny, je pak nutno zaslat organizátorům hry nejpozději do 16. prosince 2014 elektronicky na e-mail: jmp@spjf.cz nebo poštou na adresu:

Perpetuum

Hrnčířská 17

602 00 Brno

Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční ve středu 17. prosince 2014 od 17 hodin u obelisku v Denisových sadech pod Petrovem v rámci akce Večer světel.

Všichni pátrači, kteří budou při hledání figurín Rychlých šípů úspěšní, získají stylové suvenýry a na tři vylosované pak ještě čeká knižní odměna a papírová vystřihovánka Stínadel.

Setkání Večer světel je rovněž inspirováno příběhy o Rychlých šípech ve Foglarových románech.  V současnosti jsou Večery světel pořádány v různých městech v celé republice jako vzpomínka na spisovatele, který celý svůj život a tvorbu zasvětil práci pro mládež.

Záznam nebyl nikdy upravován.


Diskuze ke článku

17. prosince 2014, 21:09
Achnaton

Pozdě Šípy honit ...

Tohle jsem dnes náhodou objevil na Rajčeti : http://yga.rajce.idnes.cz/2014_Brno_z_veze/#2014-12-12_017.jpg
16. prosince 2014, 19:47
Renca (administrátor)

Večer světel

Vážení účastníci hledáme Rychlé šípy a další jejich příznivci, hledači úspěšní i (zatím) neúspěšní.

Dovolte, abych Vás pozval na slavnostní vyhodnocení hry, které proběhne ve Stínadlech - v Brně v altánku v Denisových sadech pod Petrovem. Akce se uskuteční při příležitosti vontského svátku Večera světel zítra - ve středu 17. prosince 2014 v 17:00.

Čeká vás vyhodnocení hry a předání cen pěti vylosovaným hledačům, malá hra a společná procházka s lampiony na místo, odkud jste mohli celý měsíc Rychlé šípy spatřit. Každý účastník večera světel si také odnese pamětní list ke hře a hezký zážitek.

Všechny srdečně zve Perpetuum - jihomoravská pobočka SPJF.

16. prosince 2014, 19:45
Renca (administrátor)

Končíme...

Hledat lze až do zítřjších (17. 12.) 17 hodin - kdo donese svůj obrázek či fotku na vyhodnocení, bude rovněž do losování o ceny zahrnut.

3. prosince 2014, 17:55
David

:-)

Super nápad, blahopřeji organizátorům! ;-)
Vložení nového komentáře
*
*
*