iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Industria - za tajemstvím druhého Brna

5.11.2013 23:16
Autor: Čáp, Počet přečtení: 2380

Perpetuum - jihomoravská pobočka SPJF připravila pro zájemce ze svých řad i mimo ně cyklus nepravidelných dobrodružných pátraček - procházek po mizejících (zejména) průmyslových areálech a objektech v jihomoravské metropoli Industria. Program není zcela pevně dán a po třech úvodních akích bude operativně měněn na základě uskutečněných objevů, zájmu a možností účastníků.

Pokud se zadaří, můžete se těšit na návštěvu proslulých textilek Mosilany, Eclerky a Vlněny, zbrojovky zvané Zbrojovka, můžeme se pokusit zdokumentovat stále činné továrny Zetor nebo Mitop, proniknout do několika podzemních toků pod městem a také do chodeb, kudy voda zrovna neprotíká. Pokusíme se vzkřísit kouzlo starých pátraček s Jestřábem a možná přijde i kouzelník.

První akce již tuto sobotu - návštěva areálu Zbrojovky Brno. Sraz ve 14 hodin na Husovickém mostě přes Svitavu (poblíž zrušeného nádraží Brno Husovice) - návštěvu Brna lze vhodně spojit s fotbalovým turnajem na Holedné.

Záznam nebyl nikdy upravován.


Diskuze ke článku

12. listopadu 2013, 21:05
Čáp (administrátor)

Na lodi

plánuji projet co nejdřív trasu svitavského náhonu, který zbyl jako téměř jediný ze složitého systému kanálů a struh brněnských Benátek. O víkendu jsem zmapoval některé jeho nadzemní a podzemní části a donívám se, že za dobrého stavu vody bude nutné jen dvakrát přenášet loď kvůli česlím nebo příliš malým profilům potrubí. Zbytek by měl jít proplout s dobrým světlem. Jen pro odvážné - když budeme mít štěstí, neskončíme jako Emanulem Mažňák, který dostal krysí žloutenku z bahna ve stoce pod svatojakubským kostelem.

12. listopadu 2013, 20:58
Čáp (administrátor)

Výprava do Zbrojovky

byla dobrodružnější, než se zdálo. První oťukání proběhlo již předminulou neděli, kdy se nám podařilo vcelku dobře projít areál a pořídit pár fotek, ale kvality nevalné. Takže jsme se v rámci ake JMP vypravili tuto sobotu do Zbrojovky znova. Nebudu líčit detaily, ale skončilo to tak, že nás chytil hlídač a poroučeli jsme se. Nicméně třetí pokus v neděli konečně vyšel. S přiměřenou dávkou invence a slušnosti jsme oblstili stráže a trávili skoro dvě hodiny průzkumeme areálu. Fotek je přes 300 a bude potřeba si s nimi pohrát, nicméně děkuji Stopařovi za super foťák a všem účastníkům a zvu k další akci, kterou bude komentovaná procházka Mosilanou někdy tento týden.

12. listopadu 2013, 20:19
Jezek (administrátor)

riziko

Já nechci být za rejpala, protože mě osobně tento druh akcí láká. Jen, možná není nejvhodnější to zde takto prezentovat.
1) většinou jde o soukromé objekty (pokud se Perpetuum s majitelem domluví - není problém)
2) s potencionálně zvýšeným rizikem (pro starší)
3) dělat tyto akce pod oficiální hlavičkou Jihomoravské pobočky SPJF mi přijde celkem za hranou. Něco jiného je inzerovat zde herní odpoledne, něco jiného takto v podstatě rizikový podnik.

Tedy, já bych to šířil po e-mailu. Ale nejsem orgsanizátor.

11. listopadu 2013, 15:21
Rolf (administrátor)

Zbrojovka

Pěkné, tento druh akcí se mi líbí, k nějaké víkendové pátračce bych se i přidal - jak dopadla výprava do Zbrojovky?

7. listopadu 2013, 16:04
Krizmen

Výborně, těším se na reportáže. Myslím, že v Brně je spousta zajímavých míst.
Vložení nového komentáře
*
*
*