iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Jak chápu Movember s Rychlými šípy já?

2.11.2015 21:11
Autor: Menhart, Počet přečtení: 2297

Obrázek ke článku Jak chápu Movember s Rychlými šípy já?

Movember je měsíc, kdy muži dělají divnou věc - nechávají si růst knír, aby na sebe upoutali pozornost a jejich okolí se zajímalo, jestli teď budou nosit knírek... A právě to je ta příležitost, kdy účastníci Movemberu mohou promluvit o charitativní akci Movember a vyprosit si od tazatelů nějakou podporu. Nadace Movember financuje boj proti rakovině prostaty, rakovině varlat a dalším neduhům, kterým muži musí čelit.


 


Účastníci Movemberu dají tazatelům (snad se někdo zeptá) odkaz na stránky svého týmu a tazatelé mohou platbou kartou podpořit Movember prostřednictvím konkrétního člena týmu nebo mohou přispět celému týmu. Za svoji platbu dostane každý potvrzení o daru emailem od Nadace Movember.

V týmu mezi sebou "soutěží" jednotliví členové o nejvíce shromážděných finančních prostředků - všechny dary se okamžitě připisují k profilu člena. Stejně tak mezi sebou soutěží jednotlivé týmy a jsou žebříčky národní i mezinárodní a všichni vidí pořadí týmu.

 

Náš tým Movember s Rychlými šípy byl při vkládání daru od SPJF (sbírka z fotbalového utkání Rapid vs. Čechie) na 12 místě. Když jsem se díval naposledy, propadli jsme se na místo 24. Netroufneme si konkurovat velkým týmům, kde jsou angažovány i firmy, ale měl jsem radost, když jsme byli lepší než Harley-Davidson Club. Teď už se jede na plný plyn a pokud nás nepodpoříte skončíme někde vzadu.

 

Rychlé šípy a vlastně i další hrdinové knížek Jaroslava Foglara dělali nezištně dobré skutky a pomáhali dobré věci. Myslím si, že i sbírka na podporu léčby rakoviny u mužů je dobrým skutkem a nechtěl jsem tedy zůstat stranou. 

Knír pod nosem se mi nelíbí, přátelé mi říkají, že mi ani nesluší, ale nechávám si ho celý listopad růst a snažím se díky tomu odpornému kníru s lidmi zapřádat rozhovor na téma Movember. Klidně se s nimi i vyfotím na památku, když přispějí našemu týmu. Dokonce mi peníze mohou dát rovnou v hotovosti, já si to zapíši a pak vložím pod jejich jménem jako dar. Mám dobrou banku a za platbu kartou nic neplatím, tak to klidně vložím za dárce já sám. Už totiž vím jak.

My, kníráči, jsme velvyslanci nadace Movember a šíříme osvětu a “chodíme mezi svými známými s kasičkou”. Chceme od nich získat peníze doslova a do písmene na náš kníratý ksicht. V listopadu si odpustím pivo s kamarády, či jinou zbytnost a ušetřené peníze dám na dobrou věc. Pokud k tomu přesvědčím i někoho dalšího, oba pomůžeme dobré věci a o to v Movemberu jde. Nemusíte se stát členem našeho týmu, stačí, když přispějete.

 

A když už Rychlonožka v jednom kresleném příběhu šel s knírem do školy, stal se i nám inspirací nebát se jít s knírem na veřejnost. Do týmu Movember s Rychlými šípy bereme každého, kdo chce jít pod vlajkou Rychlých šípů dělat dobré skutky (s knírem). Klidně si ho může nalepit nebo namalovat. O knír vlastně ani nejde - důležité je, kolik se vybere peněz.

 

Tak předem děkuji všem, kteří přispějí mému týmu, jemuž mám letos čest být kapitánem.

 

Menhart

http://moteam.co/movember-s-rychlymi-sipy

 


 

Chceš si přečíst další informace k akci Movember s Rychlými šípy? Přečti si zde.

 

Obr.: (c) Jan Fischer, dědicové, Jaroslav Foglar, dědicové, použitá kresba Rychlé šípy - souborné vydání, nakladatelství Olympia 2012
Vytvořil 2. listopadu 2015 ve 21:18:57 Menhart. Upravováno 1x, naposledy 12. listopadu 2015 ve 21:55:06, Menhart


Diskuze ke článku

11. listopadu 2015, 12:49
Kpt. týmu Movember s RŠ

3 482 Kč jsou shromážděné prostředky našeho týmu

Některé členy ani neznám. Jsou mezi námi donátoři, kteří věnovali rovnou 1000 Kč. Jiní (já) sbírají po malých částkách ve svém okolí. Další se teprve chystají přispět.

Všem velké díky - jsme teprve v 1. třetině a jedeme dál. Držte si kníry.
8. listopadu 2015, 21:21
men-ha-rt

Morek

Správně - to byla kontrola, jestli Renča čte iKlubovnu. Děkuji za zpětnou vazbu i doručení placek do nové klubovny.
6. listopadu 2015, 18:32
Renca (administrátor)

Placky v Brně

Jé, tak to jsem popletla... nechala jsem je v Morku, nové klubovně SPJF :-).

6. listopadu 2015, 12:36
mENH+RT

PLACKY Movember s RŠ

Brněnští účastníci, prosím, domluvte se se Sokim na vyzvednutí placek. Renča je pro vás nechá v klubovně SPJF na Morně (?).
Vložení nového komentáře
*
*
*