iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Kornosilvestr

25.9.2013 21:15
Autor: Čáp, Počet přečtení: 4075

Zveme vás na akci mírně železniční (ano, Železnodráha se blíží), hlavně však maximálně romantickou, zajímavou a dobrodružnou. A nebojte se, nejde o žádný překlep. Po loňském velikém úspěchu Silvestra na Muně vám štáb klubů nabízí možnost strávit s kamarády poslední a první dny roku na vechtrovně Korno v Českém krasu.

Ano, je to tak - romantický strážní domek - vechtrovna - nedaleko Berouna učaroval klubařům i vedoucím na květnovém setkání klubů natolik, že jsme se rozhodli netradičně vrátit na stejné místo a užít si jej ještě jednou. Tentokrát pod sněhovou peřinou (doufejme), kdy dunění náprav okolo supících vlaků nese ozvěna do prosincové tmy. Budeme pít vodu z rozpuštěného sněhu, pouštět lodičky z ořechových skořápek a jako každý rok, losovat bláznivá předsevzetí do roku 2014.

2014 = 2 × 1007

Kornosilvestr letos začíná pro účastníky nejen z řad klubařů, ale také stopařů, oddíláků, vandráků, pátračů a všemožných dalších dobrodruhů v pátek 27. prosince 2013 v podvečer kdy měsíc kraj v stříbro promění. Nejblíže se k maličkému strážnímu domku přiblížíte vlakem do zastávky Srbsko, odkud vede cesta asi kilometr po proudu Berounky, stále na dohled kolejí. Přij(e)dete-li dostatečně pozdě, máte velkou šanci, že v domečku už budou hořet plynové lampy a pec bude rozpálená do ruda praskajícími špalky. Pokud budete bloudit, dobře se zaposlouchejte. Za tichých večerů zaznívá z protějšího hradla pravidelně zvonění telefonu, když hradlař přijímá hlášku o průjezdu dalšího vlaku a tmu prořezává světlo drážního reflektoru.

Večer pak čeká na všechny účastníky dvojice soutěží. Jednak půjde o memoriál Gisely Burgundské, bavorské a korutanské vévodkyně, která zemřela před 1007 lety v roce 1007, druhak speciální soutěž o tzv. Čápův dort, který získá účastník, dopravivší se na místo nejpodivnějším způsobem ze všech.

2014 = 2 × 19 × 53

V následujících dnech pak očekávejte zejména výpravy do bližšího okolí a podzemí, ze kterých se budeme promrzlí a šťastní vracet do vyhřátého domečku, dračák, společné vaření lesních dobrotin, spřádání plánů do budoucna, vzpomínky na Munu, projekce fotek, písničky, vymýšlení bláznivých předsevzetí, novoroční koupel v ledové vodě (pro dobrovolníky), dunění kol vlaků, Sovovu tajemnou krabičku a další.

Prožijeme společně (alespoň částečně) 2 roky, odstartujeme nových 53 týdnů naší cesty po Bobří stopě a když se nám to podaří, třeba nás bude i devatenáct!

Konec je naplánován na 1. ledna 2014, pro bližší informace (směšná cena ubytování, jména účastníků, návrhy na program) sledujte svůj oblíbený server www.iklubovna.cz.

Záznam nebyl nikdy upravován.


Diskuze ke článku

26. září 2013, 19:45
Renca (administrátor)

Čápův dort

Vím, o co se jedná, proto doporučuji na místo dojet tím nejobyčejnějším způsobem :-).

25. září 2013, 22:39
Drobek (administrátor)

Pěstitelství

Brzy už budu sklízet pořechy, třeba půjde připlavit se na jejich skořápkách.

25. září 2013, 22:30
Ilič (administrátor)

Jedu :)

Hlavně se těším na dračák:D
25. září 2013, 21:46
Čáp (administrátor)

Nabízí se

celá řada možností. Slyšel jsem, že někdo hodlá připlout ponorkou po Berounce od Prahy a Kawi ze samé radosti, že se nezranila při vyskakování z vlaku v metropoli, vykope podzemní chodbu až z Alcazaru!

Jenomže nikdo netušíte, co je to Čápův dort. Jediná Renča, ta by mohla vyprávět…

25. září 2013, 21:41
Sova (administrátor)

To je něco pro mě!

Už vymýšlím bláznivý způsob, jak se na vechtrovnu dopravím! Že by létací kolo?

Vložení nového komentáře
*
*
*