iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Poslední tábor na světě

25.4.2015 20:07
Autor: Čáp, Počet přečtení: 1967


Tábor Bobří stopy Abandonis.







Civilizace je v troskách, rozbitými ulicemi opuštěných měst honí vítr stránky roztrhaných knih, zčernalé listí odumřelých stromů a bankovky, které již nemají žádnou hodnotu. Se setměním přichází hluboká tma, kterou neruší jediné světlo. Tisíce kilometrů spálenišť od jednoo břehu omývaného špinavými vlnami mrtvého oceánu k druhému jsou pusté a bez života stejně jako před miliony let. Jen na jediném místě je slyšet lidské hlasy a v noci svítí uprostřed kruhu příbytků stlučených z prken a kusů plechu světlo. Není to město, spíš tábor, ubohé ležení, kde přežívají poslední lidé na zemi: Abandonis.

Tábor Bobří stopy Abandonis.Zveme vás na poslední tábor na světě

Chcete si vyzkoušet jaké by to bylo zůstat jedním z několika stovek posledních lidí na světě? Co dělají lidé, kteří se pokouší zachránit civilizaci? Jaká nebezpečí číhají ve světě bez elektřiny, aut, úřadů či policie, ve světě, kdy jediné, co má ještě cenu, jsou náboje a jídlo? Pak vyražte s námi na 14 dní do divočiny, prožijte společně s kamarády tábor Abandonis!

Tábor pro kluky a holky Abandonis v Horních Rápoticích u Humpolce

Tábor je určen všem klukům a holkám od 8 do 15 let, kteří si zvládnou užít 14 dní na tábořišti uprostřed lesů, v indiánských stanech týpí a postarat se s kamarády sami o sebe. Nejsme uzavřená skupina a na táboře se sjíždí děvčata a chlapci ze všech koutů Česka, od Plzně po Štramberk, kteří dokáží táhnout za jeden provaz s ostatními.

Kdy, kde, jak

Tábor Abandonis proběhne od soboty do soboty v termínu 11.-25. července 2015 nedaleko obce Horní Rápotice u Humpolce na Vysočině. Přesnou mapku místa zašleme zájemcům o tábor dopisem či mailem. Na táboře budeme bydlet v indiánských stanech týpí (zvlášť kluci a holky) po pěti lidech (celkem nás bude asi 25), budeme rozdělení do 3 nebo 4 družin a celý tábor bude provázet táborová hra, která vyvrcholí závěrečnou cestou za záchranou lidstva.

Tábor je otevřen všem klukům a holkám od 8 do 15 let, cena je 2500 Kč (slevu 200 Kč získají přihlášení do 15. května 2015 a členové SPJF - obě lze kombinovat). Tým vedoucích a zdravotníka (Jiří Kalina, Martin Vérteši, Kateřina Sloupová, Anna Spilková) má potřebné kvalifikace a desetiletou zkušenost s vedením táborů Bobří stopy (viz web http://taborbs.wz.cz).

Cesta a co s sebou na tábor

Na tábor se lze dopravit po vlastní ose (autem s rodiči, vlakem a pěšky apod.), případně využít srazu v Brně v sobotu 11. července v 9:30 na hlavním nádraží (za vchodem vpravo). Odjet lze v sobotu 25. července od rána opět po vlastní ose nebo ze srazu v Brně na stejném místě ve 14:00.

Vybavení na tábor se skládá z karimatky a spacáku (každý účastník dostane nebo si postaví indiánskou postel), dostatku oblečení a alespoň dvojí obuvi (vše sbalit do batohu či kufru, nedoporučujeme sportovní tašku), nože, lžíce, jídelní misky (doporučujeme ešus), celty nebo igelitu, baterky, zápisníku, tužky, případně sekery nebo pily. Klubaři mohou přivézt klubovní kroniky, vlajky nebo znaky, kdokoliv hudební nástroj (táborové zpěvníky jsou připraveny pro všechny zdarma).

Kontakt a přihláška ke stažení

Neváhejte nás kontaktovat skrze komentáře pod článkem, na mailu jiri.kalina@spjf.cz, telefonu +420 777 806 825 nebo Skypu jiri.z.adamova.

Přihláška na tábor ke stažení je dostupná zde: přihláška na tábor Abandonis.

Na setkání v červenci se těší vedení tábora Abandonis a kamarádi (prozatím) z Nejdku, Plzně, Brna, Nesovic, Štramberka, Javorníka a Havířova.

Záznam nebyl nikdy upravován.


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*