iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Zapojte se do velké pátračky s Rychlými šípy a objevujte skrýše po celé republice!

2.7.2018 10:47
Autor: Sova, Počet přečtení: 1234

Obrázek ke článku Zapojte se do velké pátračky s Rychlými šípy a objevujte skrýše po celé republice!Objevovat místa, kde se klidně mohly odehrávat komiksové příběhy Rychlých šípů můžete od 1. července. Odstartovala totiž velká pátrací hra SPJF Po stopách Rychlých šípů, která připomíná osmdesátileté výročí tohoto kultovního díla spisovatele Jaroslava Foglara. Na místech po celé republice se můžete zapisovat do bločků a na webu soutěžit v počtu nalezených skrýší. To vše až do 17. listopadu.
 

Komiksové příběhy Rychlých šípů spisovatele Jaroslava Foglara v roce jejich osmdesátiletého výročí ožívají. Sdružení přátel Jaroslava Foglara připravilo celorepublikovou pátrací hru, která vás přivede na místa, jež nápadně připomínají dějiště některého z komiksových dobrodružství této slavné pětice chlapců. Základní síť skrýší je rozmístěna ve všech krajích České republiky, sami pak můžete přidávat další. Hra odstartovala 1. července a potrvá až do 17. listopadu.

Rozmisťování skrýší po celé republice„Cílem hry je objevovat podle popisu, názvu příslušného příběhu, zadaných souřadnic či fotky místa, kde se klidně mohly odehrávat příběhy Rychlých šípů, protože to tam vypadá zrovna jako v komiksech. Každý, kdo nějaké místo objeví, se zapíše do sešitku a na webu mu pak po zadání kódu přibude jeden bod do celkového pořadí hry,“ popisuje předseda SPJF a jeden z organizátorů hry Vojtěch Hanuš.

Na webu www.rychlesipy.spjf.cz byly zveřejněny indicie k více než dvaceti skrýším. Nejsou to přitom ledasjaká místa. „Každé místo se skrýší stojí za návštěvu, protože je něčím zajímavé či krásné. Ostatně Rychlé šípy vyrážely na výpravy většinou do krásné přírody,“ dodává Vojta s tím, že skrýše jsou třeba v Pulčínských skalách, na hradě Zvíkov či ve štramberském lomu.

17. listopadu hra skončí, naváže na ni však již tradiční akce Hledáme Rychlé šípy. V rámci ní budou lidé ve všech krajských městech celý měsíc, tedy přesně do dne samotného výročí vydání prvního komiksu o Rychlých šípech, hledat v ulicích figurínu pětice chlapců v životní velikosti. Ta bude ukryta vždy na nějakém balkóně či vyvýšeném místě v předem vyznačeném herním území.

Vytvořil 2. července 2018 v 11:06:59 Sova. Upravováno 2x, naposledy 2. července 2018 v 11:13:18, Sova


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*